eduScrum is een actieve samenwerkingsvorm waarbij leerlingen in teams opdrachten maken. De leerlingen plannen en bepalen zelf hun activiteiten en houden de  voortgang bij. De leerlingen bepalen hun dus eigen leerproces! De leerkracht 'bepaalt' de opdrachten, coacht en geeft raad.

De leerlingen bepalen zelf hoe ze leren en worden eigenaar van hun eigen leerproces. Dit heeft tot gevolg dat ze gemotiveerder zijn en meer plezier hebben in het leren, wat ook resulteert in betere leerresultaten. Daarnaast leren leerlingen beter samenwerken en zichzelf kennen. 

Om met eduScrum te beginnen is het niet noodzakelijk om daarvoor iets aan te schaffen. Het materiaal, de eduScrum gids, is vrij verkrijgbaar via de website van eduscrum.nl (http://eduscrum.nl/file/CKFiles/De_EduScrumgids_Nederlands_1.2.pdf).

 EduScrum is niet moeilijk om te begrijpen, maar om het goed toe te kunnen passen is het raadzaam om een training te volgen. Neem voor advies over de implementatie en training contact op door een mail te sturen naar onderwijsinnovator@gmail.com of laat een reactie achter op www.eduscrum.nl

eduScrum